Aktuelt

Solens slitasje

Bjarne Bares MAR viser slitasjen i californiske bilpansre.

Kunstner og kurator Bjarne Bare studerer og bor i Los Angeles. Boken hans, MAR, har nettopp kommet ut på Cornerkiosk press.

– Mar er et gammelt engelsk ord med flere betydninger. Det kan leses som slitasje, feil eller at noe ødelegges ved et uhell, forteller fotografen.

Tittelen er også en referanse til det spanske ordet for hav. Men serien i boken er ikke flyfoto av havet. Det er nærbilder av slitte bilpansere som Bjarne Bare har sett og fotografert langs veiene i Los Angeles. Falmet og flekkete av stråling og varmen fra motorene. Den sterke solen varmer, men den sliter også, på gjenstander og mennesker.

– Chris Burden døde av hudkreft i fjor. Han var en viktig og profilert amerikansk kunstner, bosatt i California. Jeg ble spesielt oppmerksom på bilene da jeg hørte om årsaken til at han døde. Solen tar liv.

Mer fra Aktuelt