Aktuelt

Å tenke koffert

Nå et stykke forbrukerjournalistikk: Notisskribenten har merket seg at det er blitt umulig å få tak i kofferter med bare to hjul. «Alle vil ha fire», erklærer koffertbutikkselgerne når tohjulinger etterspørres, som om den som spør ikke er del av det store «alle». «Det er jo så enkelt med fire hjul, så lett å trille», sier selgeren. «Ja, bare lett når underlaget er helt flatt», svarer jeg, altså kunden, og viser til at det finnes brostein, humper, singel og mye annet på normale trillekoffertunderlag. Det underlige er at bileiere, flyselskaper og andre transportselskaper ikke protesterer. Kofferter med fire hjul er cirka ti centimeter høyere enn kofferter med to, integrerte hjul, og krever altså veldig mye mer plass i bagasjerommene. Aner vi et folkekrav om kofferter med to hjul?