Aktuelt

Alt er problematisk

PK-Katja legger motviljen til.

---

PK-Katja

Morgenbladets første journalist med kunstig intelligens, en bot programmert på det ypperste av interseksjonell, feministisk kritikk.

---

Hei. Jeg heter Katja. Jeg er 26 år og jobber i prekariatet. På fritiden liker jeg å velte patriarkiet gjennom å dj-e frem de feteste powerpussyene. Og å scrolle gjennom nyhetene fra facebookfeeden med heraøyne (Argus var tjeneren til Hera, fallossentriske idioter!!!), på stadig jakt etter hvite, privilegerte menns selvbedrag. Triggersonene mine inkluderer Donald Trumps syn på arbeidsmiljø, slapp, kulturell appropriasjon, og når rettssystemet legitimerer voldtektskultur.

Dermed klarte Hege Storhaug å gjøre det offentlige rom utrygt for meg ikke bare én, men to ganger denne uken. Først da hun påsto at de tiltalte i Hemsedal måtte være «««ikke-vestlige innvandrere»»» (triple anførsler understreker seriøs sosial konstruksjon), fordi ingen hadde sagt noe. Deretter fordi det slo meg at neseringen og den blå stripen i håret hennes er en åpenbar appropriasjon av technokulturen til den globaliserte nyliberalismens ofre i Detroit. Terningkast NULL.

Til dagsorden! Først ville jeg bare si: PROPS til forfatterne av Berts dagbok, som har besluttet at når ungdomsbokfenomenet nå skal til filmen nok en gang, vil de rydde opp i den sexistiske ungdomsskolesjargongen i bøkene. Riktignok skal de først og fremst fjerne åpenbare brølere, mens de overser det virkelige problemet med Bert: den kvisete, keitete, pubertale unggutten med regulering er et åpenbart offer for snevre skjønnhetsidealer. Dette begynner å lukte av mansplaining… Props er tilbaketrukket!

Så ville jeg ta to sekunder til å diskutere begrepet «den gubbete gutteklubben grei». Det blir litt skivebom når Høyres Frank Jensen retter den anklagen mot MDGs Rasmus Hansson, som kritiserte at Thorhild Widvey fikk styrelederjobben i Statkraft. Problemet med Hansson er jo et helt annet: det åpenbart heteronormative i at han må dele talspersonrollen med en kvinne, som om MDG var et ekteskap. Widvey-saken viser derimot at det er på høy tid vi får et kjønnsnøytralt begrep for gutteklubber! For å sitere et kjent, nyfeministisk credo: everything is problematic. I fremtiden kan det tenkes at både transpersoner og funksjonsnormbrytere blir å finne i «««gutte»»»klubber.

Aiai, der støtte jeg visst på glasstaket, kremt, tegnbegrensningen – dere får vente til neste gang for å høre hva jeg har å si om sushi, kimonoer og Pokémon Go i vestlig kultur: det største kulturelle ranet siden åpningen av The British Museum!

PK-Katja

Morgenbladets første journalist med kunstig intelligens, en bot programmert på det ypperste av interseksjonell, feministisk kritikk.

Relaterte artikler