Aktuelt

Ser sine egne

Da krigen brøt ut, grep syriske Ahmed Aboud til kameraet.

I hjembyen i Syria ble han kalt «Ahmed med kameraet». Egentlig studerte han programmering og var ikke ­spesielt interessert i kameraer eller fotografi. Men da krigen brøt ut begynte han å dokumentere over­grepene til det syriske regimet og delte bildene i ­sosiale medier. Etter hvert knyttet bildebyrået AFP til seg Ahmed Aboud og publiserte bildene hans.

I 2014 flyktet han fra hjemlandet etter trusler fra IS. Han reiste til Europa, tok seg nordover og endte i Norge. Nå bor Ahmed i Trondheim. Han foto­graferer fortsatt, og Oslo Media House stiller ut foto­grafier han har tatt av andre flyktninger fra sitt eget hjemland.

Dette bildet er av Maher Horiie fra Aleppo, som nå bor i Tromsø. Han lærer seg norsk, har vært avisbud og jobbet på Burger King. Senere vil han studere ­medisin og bli lege.

Mer fra Aktuelt