Kåret til årets nisjenettsted! Kåret til årets nisjenettsted!
Aktuelt

... det politisk korrekte

– Da jeg underviste på Wesleyan, sa jeg bare at jeg kommer ikke til å gi dere «trigger warnings» eller noe sånt. Og disse ungene, de var helt supre. De ville bare skrive. Jeg vet ikke hvordan det er her, men i Amerika er det så mye snakk om sånt at du forventer unge folk på et liberalt universitet å være helt opphengt i det, utmattende. Men de var ikke det. De var helt supre. Jeg tenkte at det er bare en myte til. De var helt i orden, de var ikke babyer, sier Ariel Levy.

Det hun viser til er myten om at alle unge mennesker er så lettkrenkede og hårsåre. Men det å nærmest overvåke språket så alt sies eller skrives riktig, altså det å være helt politisk korrekt, det finner hun ulidelig kjedelig.

– Hvis vi overlater all kritikken eller til og med latterliggjøringen av det der til høyresiden, da står du igjen med valget mellom å være høyrevridd eller latterlig. Vi må kritisere det selv, så du overhodet kan være progressiv. De må ikke få et monopol på humor eller rasjonalitet, sier Levy.

– Det er jo selvsagt respektfullt når journalister spør meg om jeg er det eller det, og det er et helt rimelig spørsmål. Men det er jo ikke noe jeg går rundt og tenker på. Skjønner du? Altså, jeg bryr meg ikke om det. Når jeg var med en kvinne så var det ekte, nå er jeg med en mann, det er også ekte.