Kåret til årets nisjenettsted! Kåret til årets nisjenettsted!
Aktuelt

... hennes første bok, Feministsvin

– Nå er det virkelig ikke så morsomt lenger. Jeg trodde på sett og vis at jeg var en paranoid galning da jeg skrev den boken. Litt sånn: Dette kommer til å ta over verden. Og det gjorde det. Mye mer enn jeg ville trodd i mitt verste mareritt, sier Levy med referanse til den «pussy»-grabbende president Donald Trump.

Feministsvin (2005) handler om hvordan argumenter og vokabularet fra feministenes frigjøringsideologi ble brukt (og brukes) til å selge inn en endimensjonal, kvinnefiendtlig pornokultur som noe frigjørende og bemektigende. Levy mener likevel hun aldri kunne skrevet Feministsvin nå. Det er bare ikke det som opptar henne lenger. Det er ikke det at hun mener unge mennesker i dag ikke trenger å lese kritikk av den visuelle, seksuelle kulturen. Hun mener verden ville vært et vesentlig bedre sted dersom alle hadde en større seksuell verktøykasse.

– Det ser ut som sex, men det er ikke sex. Hvis det handlet om å omfavne din egen seksualitet, hadde det vært flott, men det er ikke det det handler om. Men så er det noen som sier, jo, men det gjør det. Ok, flott. Men det er ikke det for alle. Det er alt.