Aktuelt

Estland, det nye Australia?

I mange år nå har studenter av ymse grunner søkt seg til Australia for å studere. For noen, som de norske, spiller sikkert sol og strender en rolle, men hva med inderne? De har vel stort sett nok sol? Kanskje er det derfor lett for dem å velge bort Australia nå som det er blitt mye styr med visum der nede. I hvert fall er det slik at studenter fra både Andhra Pradesh, Karimnagar og Warangal i stedet drar til Estland for å skaffe seg utdanning. «Estland er det mest entreprenørvennlige landet i Europa – en skattkiste. Estland er også et av de mest digitalt utviklede landene i verden […] en drømmedestinasjon om du ønsker å få fart på karrieren din», sier den muligens ikke helt uhildede Payal Rajpal til New Indian Express, for hun er ambassadør for Study Estonia, som oppmuntrer indiske it-studenter til å dra nordover. Uansett: Australia, Storbritannia, Tyskland og USA, de tradisjonelle bortelandene for indiske studenter, taper på kronglete visumordninger.