Aktuelt

Om løypebaser og engasjement

Marka er for alle. Blant grantrærne finner man både småhysteriske foreldre og stillferdige sportråkkere. Så også i den allmektige føremeldingen. Nytt av året er at Bymiljøetaten i Oslo får utfolde seg fritt blant Skiforeningens eminente, nøkterne oppdateringer.

Eksempelvis: «Nå snør det, sannsynligvis gjennom hele natt til lørdag. Da blir det valgets kvaler på prepping: kjøre midt på natta så løypene herder brukbart og tåler mye bruk, og som får et par cm nysnø til førstemann, eller kjøre på morgenen for ferske løyper som slites ut på kort tid (…) Men vi skal vel ikke gjøre litt påfyll av snø til et problem!!! God tur, dette blir en kjempehelg!!!»

Eller helst: «-13 grader og overskyet. 5 cm snø siste døgn. Total snødybde er 60–70 cm. Det er fine skiforhold her oppe nå.»

Mer fra Aktuelt