Kåret til årets nisjenettsted! Kåret til årets nisjenettsted!
Aktuelt

Lager super-sæd med Crispr

– En teknologi som kan redde menneskearten.

[object Object]

Spetakkelet etter nyheten om de kinesiske Crispr-babyene har ennå ikke roet seg. Mange forskere har tatt til orde for et internasjonal forbud mot all genredigering av befruktede menneskeegg og -embryo og -sæd. Dette hindrer ikke amerikanske forskere ved Harvard fra å forsøke å bruke siste skrik innen Crispr-teknologi til å manipulere DNA-et i sædceller, skriver Technology Review. Hensikten er i første omgang å finne ut hvordan man kan lage barn som det er mindre sannsynlig at får Alzheimers sykdom, men Crispr gir enda større muligheter i fremtiden, for eksempel for å lage en «genetisk motgift» mot den neste svartedauden. «Dette er en teknologi som kan redde menneskearten», uttaler forskeren Werner Neuhausser.