Kåret til årets nisjenettsted! Kåret til årets nisjenettsted!
Aktuelt

Erna Solberg svarer: - Det gjør sterkt inntrykk

[object Object]

Statsminister Erna Solberg har fått lese AUF-ernes kritikk av regjeringens oppfølging etter 22. juli. Hun har ikke anledning til å stille til intervju, men har sendt et svar på e-post.

Der understreker hun at hun er opptatt av god dialog med AUF og Støttegruppen.

«Det er riktig, og også naturlig, at det har kommet mange initiativ fra dem som ble direkte rammet. Men jeg mener at det også er flere som har tatt viktige initiativ. Kunnskapsministeren besluttet allerede i fjor sommer at 22. juli skal nevnes spesielt i de nye læreplanene. Det skal sikre at alle elever får kunnskap om 22. juli. Det var Høyre som tok initiativet til et 22. juli-senter gjennom et forslag i Stortinget i desember 2011. Den rødgrønne regjeringen ønsket da ikke å gå videre med ideen, men jeg er glad for at Støttegruppen og AUF tok et nytt initiativ etter regjeringsskiftet, og at vi da fikk det på plass. Dagens regjering har også tatt initiativ til et forskningsmiljø (C-rex) på høyreekstremisme på UiO», skriver Solberg.

Når det gjelder arbeidet med minnestedene ved Utøya og i regjeringskvartalet, skriver statsministeren at hun har forståelse for at det har tatt for lang tid, men fremhever at regjeringen er opptatt av at alle involverte gis mulighet til å bli hørt.

«På grunn av protester fra naboer mot det planlagte minnestedet på Sørbråten, har den prosessen tatt lengre tid enn først forutsatt. Jeg er glad for at vi nå har fått på plass et minnested i regjeringskvartalet».

Statsministeren skriver videre: «Jeg har vært tydelig på at Facebook-innlegget til Sylvi Listhaug i 2018 gikk over grensen for hva man bør si i en offentlig debatt. Det gjør sterkt inntrykk på meg når AUF-ere og andre unge politikere får hets og trusler rettet mot seg. For at unge og nye stemmer ikke skal bli skremt fra å engasjere seg i offentlig debatt og i politikk, må vi ta til motmæle og hele tiden jobbe for en god debattkultur». Solberg mener at regjeringen har gjort mye på dette området, «ved å jobbe aktivt mot både radikalisering og voldelig ekstremisme, hatefulle ytringer og antisemittisme».