Aktuelt

Hver dag hjemme

Fotograf Kyrre Lien har satt i gang en dugnad for å vise hvordan vi har det akkurat nå.

Over det ganske land har vi trukket inn i hjemmene våre. Døren er låst, og vi forbereder oss på en ny tilværelse. Fotograf Kyrre Lien bestemte seg for å forsøke å dokumentere hvordan vi faktisk har det der innenfor husets fire vegger, på hjemmekontor, i karantene og isolat. For som han skriver, «vi står nå i en historisk hendelse av dimensjoner, og jeg ønsker å vise for historiebøkene hvordan vi hadde det – akkurat nå, som senere blir akkurat da.»

Lien oppfordret folk, familie og bekjente til å bruke datamaskinen sin til å ta bilder av seg selv, og han kom med enkle instruksjoner for at fotografiene skulle få visse fellestrekk:

Finn frem din bærbare datamaskin og plasser den et gunstig sted i huset/leiligheten, slik at vi får se mest mulig av rommet. Jeg ønsker at dere viser miljøet dere bor i, som dere må tilbringe tiden i nå.

Plasser datamaskinen i hoftehøyde og åpne datamaskinenes kamerapplikasjon. Hos mac Photo Booth, PC f.eks: camera. Du kan til nød bruke mobilen, men husk å ta bilde i breddeformat.

Ta bildet, av deg selv eller dem du er i karantene med, der du står rett opp og ned i helprofil. Ikke smil eller poser, bare stå rett opp og ned.

Hjemmefotografene ble også bedt om å skrive litt om hvem de er og hvordan de har det. Og mange har fulgt oppfordringen. Her kan du se noen av bildene Lien har mottatt. Saken vil bli oppdatert med nye bilder underveis så lenge prosjektet - og unntakstiden - varer.

PS: Har du selv lyst til å være med? Gå inn på denne siden for å melde deg på eller lese mer om prosjektet.

Saken er oppdatert: 6. april ble det lagt til ny bilder.

Mer fra Aktuelt