Kåret til årets nisjenettsted! Kåret til årets nisjenettsted!
Forskning

Skapt av staten?

[object Object]

Omstendighetene rundt unnfangelsen av de to genmanipulerte tvillingene Lulu og Nana, er fremdeles uklare, over tre måneder etter at nyheten om deres eksistens skaket vitenskapens verden. Hittil har forskeren He Jiankui i stor grad alene båret skylden for det unisont fordømte eksperimentet. Det er kjent at han har fått sparken fra universitetet sitt, etterforskes av kinesiske myndigheter, og at han kan bli rettsforfulgt. Dokumenter nettavisen Stat har fått tak i, antyder imidlertid en annen historie. De viser at tre offentlige institusjoner i Kina kan ha finansiert forskningen, deriblant forskningsdepartementet. Det er likevel ikke klart at de visste hva pengene gikk til. Flere forskere mener det er usannsynlig at He har operert på egenhånd.