Kåret til årets nisjenettsted! Kåret til årets nisjenettsted!
Utenriks

Å sykle for nært solen

[object Object]

Deleøkonomi. Sykkel. GPS-tracking! App-basert! Hvordan kan noe som inneholder alle disse ordene ikke fungere i 2017? For to uker siden gikk det kinesiske selskapet Bluegogo heidundrende konkurs. De tilbød sykler man kunne leie for en slikk og ingenting. Når du var ferdig, kunne du bare sette fra deg sykkelen der du ønsket, så kunne andre finne den ved hjelp av en app. Etter konkursen er størrelsen på Kinas sykkeldelings-hybris blitt tydelig: Gatene i landets byer er ifølge avisen the The Guardian proppet fulle med forlatte sykler. I byen Xiamen har en massiv søppelhaug bestående av 80 000 kasserte delesykler blitt avdekket. Det stopper ikke fremtiden! Nylig meldte Radio Nova at det Singapore-baserte selskapet OBike har startet et testprogram for delesykler på Universitetet i Oslo.