Bøker

Nytt begrep: Kulturmannstrøst

Ung, kvinnelig forfatter gråter på kafé. Hun skal skrive bok, men står fast. KULTURMANNEN kommer tilfeldigvis forbi, slentrende.

UKF: Hulk, snufs, sniff

KULTURMANNEN: Kjære deg, hva er i veien?

UKF: Oj, hei. Det går bra. Litt stresset over et bokmanus, bare.

KM: Huff! Jeg vet hvordan du har det. For da JEG skrev MIN bok nå nylig, så var det helt GRUSOMT. Angst. Frynsete nerver. Søvnløse netter. Jeg ville egentlig bare ligge i grønne enger. Men måtte skrive. Det ble en kamp – det sto om Livet! Fortsatt er det forferdelig, for nå kommer boken. Det er så invaderende å gå på fest. Alle spør hvordan det går med boken min – MIN bok! Man må snakke om seg selv og sitt liv. Du vet det, blir jo slik at man snakker endel om seg selv. Så, ja, mitt råd til deg, unge forfatterspire, er: Snakk om det!