Kåret til årets nisjenettsted! Kåret til årets nisjenettsted!
Bøker

Staten suger blod uten å betale

Irland kapitaliserer maksimalt på sine store forfattere – James Joyce, W. B. Yeats, Samuel Beckett – men bryr seg ikke om å ta vare på arven. Det skriver engelskprofessoren John Mc Court i en artikkel i Irish Times. Denne måneden skal Yeats-familiens brevsamling under hammeren hos Sothebys. Den irske staten fikk tilbud om å kjøpe den, men nøyde seg med en liten håndfull brev til Yeats fra Joyce. Resten av nasjonalskatten, verdsatt til to millioner pund, vil forsvinne med vinden. Samtidig er huset der handlingen i Joyce' novelle De døde foregår også lagt ut for salg. Staten bryr seg ikke, på samme måte som Molly og Leopold Blooms fiktive-men-virkelige hus ble revet for noen år siden. Skandale, alt sammen, skriver Mc Court.