Kåret til årets nisjenettsted! Kåret til årets nisjenettsted!
Bøker

Gåten med det koruplente lik

[object Object]

Vi må igjen ned i krypten og besøke Chiles store poet, Pablo Neruda. Nobelprisvinneren (og mottageren av Stalins fredspris i 1953) døde i 1973, tolv dager etter Pinochets militærkupp. Den offisielle begrunnelsen var kreft. Men dagen før han døde skal Neruda har ringt sjåføren sin fra sykehuset i desperasjon: Noen hadde injisert et eller annet i magen hans! I 2015 ble liket gravd opp og prøver tatt. Etter en lang periode med antagelser og påstander har nå et panel på 16 eksperter konkludert: De avviser blankt den ofisielle dødsårsaken, ifølge avisen The Guardian. Neruda var rett og slett for fet da han døde. Hadde han dødd av kreftdiagnosen, hadde liket vært spinkelt. I tillegg fant ekspertene spor etter det som kan ha vært laboratoriedyrkede bakterier. Neste uke kommer passende nok filmen Neruda.