Bøker

Norsk sakprosahistories forunderligste trilogi

Morgenbladets bokpodkast

«Ut av skyggene» kalte journalist og forfatter Shazia Majid sin gode bok om innvandrerkvinners kamp for likestilling gjennom nesten femti år. Lenge har nettopp «skyggene» vært en treffende metafor for rommet som har gjort omfattende og skadelig sosial kontroll mulig blant minoriteter i Norge. Men i familien Raja/Ansar er det ikke lenger så mye som ligger i skyggen: Etter hele tre bøker fra samme, lille familie, vet vi nå mer om Abid, Nadia og Abida enn vi vet om de fleste i vår egen omgangskrets. I denne episoden av Morgenbladets bokpodkast snakker vi om nyere norsk sakprosahistories mest slagkraftige og forunderlige trilogi, og om hvordan den henger sammen med det bredere og svært oppløftende norsk-pakistanske gjennombruddet i samtidslitteraturen. Med Olaf Haagensen og Bernhard Ellefsen.

Mer fra Bøker