Ideer

Filmlansering via Nasa og Aftenposten

For den konspiratorisk anlagte er det mulig å se den siste ukens romnyheter som tidenes beste filmlanseringskampanje: I dag, fredag, har storfilmen The Martian – som handler om en manns forsøk på å overleve på den røde planeten – premiere, og mandag annonserte forskere ved Nasa at de har funnet vann på Mars. Altså: Nettopp det som skal til for gi grunnlag for å overleve på planeten. Vannet er visstnok flytende om sommeren, melder The Guardian, og kan stamme fra undergrunnsis, eller kanskje er det kondens fra planetens atmosfære. Samme dag fikk dessuten filmen også redaksjonell reklame her til lands, gjennom Aftenpostens artikkel «Syv ting du må vite for å overleve på Mars». Ikke at artikkelen var merket som reklamejournalistikk, men det må ha vært en glipp, for den kan vanskelig leses som noe annet – for eksempel med åpningssetningen «Høstens storfilm, med premiere i Norge 2. oktober …» God jobbet, 20th Century Fox.