Debatt

Ensidighet

Morgenbladet 5. mai har et aktuelt intervju med Fremskrittspartiets Per Sandberg, og angriper ham med kritiske spørsmål angående en uttalelse i Aftenposten om problemstillinger rundt integrering av flyktninger i Sverige. Aslak Bonde følger opp med en kommentar til Frps politikk ved å angripe Per Sandberg på nytt. Så er det Per Fugellis usaklige kritikk og vurderinger av Frp. Til slutt lar avisen tidligere styremedlem i Islamsk Råd, Abid Q. Raja slippe til med personangrep på Sandberg, som han kaller en bleik, feit riking, fordi den uttalelsen har provosert Sandberg tidligere.

Er det riktig av en spaltist som også er forsvarsadvokat å bruke en riksdekkende avis som Morgenbladet til å gjenta fornærmelsen av Sandberg i mangel på saklige argumenter i en politisk debatt? Han kommenterer også andre sentrale Frp-politikere i spalten.

Abid Q. Raja har mottatt store summer for sine verv i ulike innvandringsorganisasjoner, men dette har ikke ført til positiv fremdrift i integreringspolitikk når han har brukt ressursene på kritikk av Frp når det gjelder problemstillinger som omskjæring, tvangsekteskap og gjengkriminalitet.

Enkelte politiske redaktører bruker også mye spalteplass for å overskygge politiske problemstillinger og utfordringer ved å angripe Frps politikk. Dette fører til at folk flest nå oppfatter kritikken som politisk avvisning på politiske løsninger.

Magnar Lid

Medlem, Bergen Frp

Mer fra Debatt