Debatt

Våre ledere må stake ut riktig retning

Tom-Christer Nilsen omtaler og problematiserer et innlegg av meg som privatperson, som et innlegg fra Norges Røde Kors. Kanskje et godt eksempel på hvordan en unnviker substans og angriper integritet, men den trakasserende formen i svarinnlegget bekrefter det veldig mange hyggelige tilbakemeldinger har fortalt meg; innlegget traff en nerve. Dere vet godt om utfordringene og at vi må handle, men dere har ingen gode svar.

Angrepet på meg tåler jeg godt, men at en stortingspolitiker på uriktig grunnlag slik trekker Røde Kors sin integritet i tvil, er uredelig og kritikkverdig. Du skriver at innlegget er preget av «mine politiske antipatier». Hvilke politiske antipatier jeg har, vet du ingenting om, men i den grad det har interesse, var jeg en av velgerne som stemte Erna Solberg inn i regjeringskontorene.

Nettopp det var med å inspirere meg til å skrive et vennlig og direkte innlegg til landets fremste og mektigste leder. Min virkelighetsbeskrivelse ville allikevel vært tilsvarende om statsministeren het Jonas, Siv, Trygve eller Knut Arild.

Mitt engasjement handler altså ikke om partipolitikk, det handler om ledelse. Det handler om at verden og Norge står overfor fundamentale, eksistensielle utfordringer som vi ikke kan administrere oss ut av.

Det er ikke et rop etter den sterke kvinne eller mann, det er et rop etter revitalisering av demokratiet. Våre viktigste ledere må peke retning og engasjere. De må invitere til åpen debatt og involvering som gir grunnlag for handling. Vi har jo faktisk verdens beste utgangspunkt og akkurat derfor er det utilgivelig at dere ikke tilbyr noen svar, bare bortforklaringer og unnvikelser. Jo lenger vi venter, jo tøffere blir omstillingene som kommer.

Robert Mood

Mer fra Debatt