Debatt

Fordummende identitetspolitikk

Nina Hjerpset-Østlie svarer Nora Mehsen om homokamp.

«Rasisme og islamofobi er ikke velkomment i min homokamp», skriver Nora Mehsen i Morgenbladet, ledsaget av en riktig smashing illustrasjon av meg (i fulle regalier).

Morgenbladet glemte visst å gi meg tilsvarsrett etter Redaktørplakaten, men til dette er det bare å si at jeg ikke kan huske å ha spurt – hvilket jo kan ha en viss sammenheng med at jeg ikke ante at homokampen har fått en egen godkjennelses- og velkomstkomité. Det vil nok også komme som en overraskelse for flere enn meg at homokampen er et slags privat foretagende for Nora Mehsen og hennes likesinnede. Lykke til med det, forresten!

Men som et fritt menneske i et fritt land kjemper jeg altså de kampene jeg vil – på den måten jeg vil – og hva eventuelle identitetspolitikere måtte mene om det, raker meg en høstblomst.

Bliv i freden!

Nina Hjerpset-Østlie