Kultur

Hett som en opisthokonta

Til helgen går et av de mest spennende performance-arrangementene på årevis av stabelen i Skulpturparken i Oslo: kunstfestivalen Soppen, kuratert av duoen Trollkrem. Musikeren Elysia Crampton – som har har bygget et elektronisk konseptalbum rundt en kvinnelig, innfødt bolivianer som ledet den antikoloniale beleiringen av La Paz i 1781 – kommer. Det gjør også den maskebærende burleskkunstneren Narcissister, og standupkomikeren/kultlederen/postinternettkunstneren Casey Jane Ellison, ved siden av norske performancenavn som Nils Bech og Monica Winther. Kulissene i Ekebergskogen er bygget av Fellesskapsprosjektet å fortette byen (FFB). Men arrangørene sier det kanskje best selv: «Soppen løfter på sløret for en gruppe kunstnere som iscenesetter kropp like variert som en sopp formerer seg. Kan du si meiose? Hvordan staver du panseksuell?»

Mer fra Kultur