Kultur

Bofellesskap i Nasjonalgalleriet?

Sagaen om Tullinløkka ruller sakte videre. Denne uken kom rapporten fra gruppen som har kvalitetssikret konseptvalgutredningen fra i fjor (puh!). Ett forslag peker seg ut ved sin dristighet: Hva om Kulturhistorisk museum og Nasjonalmuseet deler på Nasjonalgalleriet? «Slik vil de mest samfunnsnyttige utstillingene fra hver av de to aktørene kunne stilles ut, og Nasjonalgalleriet vil kunne avlaste permanente museumsbygg når midlertidige utstillinger skal etableres», heter det i rapporten. Etter fjorårets uutgrunnelige anbefaling om å gi bygningen til museet på den andre siden av plassen, skal vi vel glede oss over alle konstruktive innspill. Men før noe mer kan skje, skal en ny sjef overta i Nasjonalmuseet, og valg blir det også. Så følg med her!

Mer fra Kultur