Kultur

Bare fiskehistorier, sier Haneke

Den meget prisbelønte østerrikske filmregissøren Michael Haneke (Amour, Bennys video) mener mange av beskyldningene i metoo-kampanjen bare er fiskehistorier. De representerer en «ny puritanisme farget av mannehat», sa regissøren til østerrikske Kurier, gjengitt av The Guardian. Haneke mener uskyldige hendelser som en hånd på et kne vokser seg til monstrøse hendelser, og kaller det hele et «korstog mot enhver form for erotikk». Han understreker også at reelle voldshandlinger og sexovergrep må fordømmes og straffes.

Marius Lien

Tidligere journalist i Morgenbladet. Var ansvarlig for kåringen av norgeshistoriens beste plateutgivelser i «Morgenbladet topp 100». Religionshistoriker og forfatter. Siste bok: Brasiliansk fotball 1894-2014. 120 år med driblinger (2014).