Kultur

Nytt kulturhus på Vestbredden

[object Object]

Den britisk-palestinske stiftelsen A. M. Qattan Foundation, som ble startet av en palestinsk filantrop og er drevet av hans sønn, har akkurat åpnet et nytt kulturhus i Ramallah på Vestbredden, med atelierer, visningsrom, bibliotek, klasserom, et lite teater og restaurant. Bygget er to år forsinket av diverse grunner – det er ikke lett å bygge praktbygg i okkuperte områder. Tilgangen på kvalifisert arbeidskraft er liten og byggematerialer er vanskelig å importere over den israelske grensen, forteller styreleder Omar Al-Qattan til The Art Newspaper. De fleste kunstverkene som vises under åpningen er bestillingsverk eller kopier, et annet utslag av den israelske grensesikringen. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor stiftelsen lenge vurderte å eksistere som et nettverk av små kontorer – litt som den palestinske diasporaen – i stedet for å stake ut et praktbygg i landskapet.

Mer fra Kultur