Påfyll

Fraværet av pin-up girls og sheiker i Rokokkosalen

20., og 30. august samt 4. og 5. september 1946.

Churchill blir fem havners admiral.

Mens Dovers kirkeklokker kimte, mens havnebatteriene tordnet ut sin æress­alutt, mens æreskompanier stod oppstilt i gatene, ble Winston Churchhill innsatt i den gamle stilling fra Vilhelm Erobrerens tid som «Lord Warden and Admiral of the Cinque Ports.»

3 — 2 over Reidulf.

Sandaker har kontakt med tetgruppen i Oslo-serien og mistet ikke taket i går aftes heller.

Etter tredve år.

Vi har feiret vårt kombinerte 25- og 30-års jubileum vi av 1916. Vi var det første jubilantkull som brøt med tradisjonen og utsatte 25-års jubileet til et gunstigere tidspunkt, derfor kjenner ikke verden oss som den rettelig burde. Vi var ikke enquete-objekter i avisene for fem år siden, og i år er vi distansert av kronprins­kullet. Våre manker er blitt grå og vi presenterte oss ikke akkurat som pin-up girls og sheiker da vi møttes til s i l v e r j u b i l e e i Rokokkosalen.

Arabere og jøder skal holdes atskilt.

London i går. Fra Morgenbladets korrespondent. Alle forbereder seg til konferansen i Lancaster House. To rom er gjort i stand. Ett for araberne og ett for jødene. Selv ikke i korridorene kommer de til å møte hverandre.

Høflighetsfraser i brev.

Av handelsskolebestyrer Harald Tetlie, Haugesund.

Jeg er helt enig med direktøren i at en nå bør komme bort fra formen «Ærbødigst». Tenk å bruke superlativ. Det er i mange tilfelle for sterkt. Hvorfor ikke bruke andre høvelige uttrykk? Her er noen: «Jeg (vi)hilser Dem», «Hilsen», «Med hilsen», «Jeg (Vi) står til Deres tjeneste», «Hell og lykke (fremgang) for Dem».

Enhver norsk by av noen størrelse

egner seg som atombombemål. Det er dette man må ha for øye når man tenker på å beskytte seg mot atombomben.

Orlogskaptein O. P. Araldsen.

Mer fra Påfyll