Påfyll

Macody Lund, Carl Berner, Seiling, professor Jusuf Ali fra India.

Morgenbladet 100 år siden.

Sommersport og sommerflirt

Seilbåter! Cockpit’en er konstruert utelukkende for at få forelskelse igang – ja, enkelte er så snedig indrettet at det er umulig at sitte i dem uten at faren for forlovelse er overhængende. Før forbudet drog mange på seiltur bare for at drikke whisky og soda – men nu er jo de tider forbi og cockpit’en er blit et flirtens paradis. Nævn bare ordet «jib» og enhver cockpitvant dame forsvinder ned i hytten.

En inder om sit land og folk

Vor by har i disse dage besøk av en meget interessant indisk personlighet, professor Jusuf Ali. Han har med sig adskillig indisk literatur i sin kuffert – forfattere vi må indrømme ikke at ha det ringeste kjendskap til.

– Men De kjender Tagore, siger inderen allikevel fornøiet. Alle her kjender Tagore, og det gav meg straks en slags hjemmefølelse i dette land.

Aftenhjem for gutter

Lærehjems- og verneforeningen indviet imiddags sit første aftenhjem for gutter i Korsgaten 31. Man vil kunde modta ca. 30 gutter hver aften; der vil bli servert aftensmat for en billig penge og gutterne vil kunne sysselætte sig med forskjellige slags spil og læsning. Der er også planer om at indrede et sløidlokale. – En meget stor procent av dem som nu kommer på avveie, vil kunne reddes for samfundet ved et planmessig forebyggende arbeide, sa statsråd Abrahamsen.

Der må bli fest

Det daglige liv er gråt for mange i Norge. Christiania omtales som den kjedeligste hovedstad i verden. Vore sammenkomster er ofte uten humør, sjelden toner en sang gjennom rummet. En god tale, formet med ærbødighet for sprogets love og dets vellyd, er en sjeldenhet. Også her har riksmålsvernet en oppgave at løse. Nu er det mest bondeungdomslagene som synger, og da bare målsange.

Macody Lunds bok

Der foreligger nu trykt et utdrag av forordet til Macody Lunds system-utregning. Bokens titel vil bli «Ad quadratum. Principet for den sacrale bygningskunst i antiken og middelalderen belyst ved katedralen i Nidaros.»

Carl Berner

er i går eftermiddag ved 5-tiden avgåt ved døden efter nogen tids sykelighet.

Mer fra Påfyll