Påfyll

Et eller annet om Nato

En abonnent var ikke fornøyd med nyhetsbrevet vi sendte fordi vi skrev at Nato ikke er sexy. Det visste hun fra før. Vi laget et nytt spesialbrev til henne, med betingelsen «ikke skriv at noe er magisk». (Se Twitter-meldingen nederst i saken.)

 
Kunstig intelligens
Litt random

 


(Du kan slette denne)

Utenriksminister, ikke forsvarsminister. Husk det. (Husk å slette denne.) Slett denne også …


Finn ny tittel her, Markus

Har ikke lest denne. Samme skribent som saken over. Litt uheldig …


Dyster lesning: – Handler ikke om magi

Litt lite, det bildet her. Du trenger ikke klikke. Trenger ikke …


Ikke verdens beste fisk, akkurat

– Tapt seg, sier forsker. Ok bilde …


– Planla aldri overvekt i skogen

ESSAY: Vanskelig sjanger. Vi trykker ofte tekster og kaller dem essayer, men det betyr ikke at de er det. Betyr bare at den er lang …


Det går ikke an å klikke på bildet

 

Krokodiller drepte ti personer i Øst-Timor i 2014. – Håper ikke du visste dette, sier pårørende. Skjer ingenting om du klikker her …

Nato er viktig. Det er selvsagt, derfor burde vi ikke skrevet det. Eller sagt det. Det er irrelevant hvorvidt Nato er sexy. Sexy er uansett ikke et ord du må like eller klikke på. Ikke klikk på sexy. Da er det bedre med noe annet. Magisk er det ikke bedre med. Må være noe helt annet.

Nato har vært garantist for fred. Det er fullstendig uviktig hvorvidt fred eller Nato er sexy. Dessuten vet du det fra før. Du trenger ikke høre det. Vi burde ikke skrevet det. Nå er det nye rutiner. Du vet også hvem Donald Trump er. Derfor forteller vi det ikke. Vi gjør ikke det. Vi forteller ikke sånt som folk vet. Vi forteller bare ny informasjon. Dette er ny informasjon, og derfor forteller vi den. Til deg. Det visste du nok. Men vi forteller den også til mange andre. Kanskje ikke like mange nå som det er ferie, men vi prøver. Vi gjør vårt beste. Ingen skal si at det beste ikke er det vi gjør.

Her kommer noe om utenriksministeren. Vi sier ikke hva hun heter. Det vet jo folk. Alle vet det. Derfor nekter vi å fortelle det. Og så noe om Erna Solberg. Du vet hvem hun er. Vi skriver derfor ikke hvem Erna Solberg er. Vi gjør aldri det.