Påfyll

«Vinden ødelegger de norske kvinners skjønnhet»

Storm over Norden

Fra fjern og nær meldes at lette bygninger og naust er blåst til sjøs eller knust til pinneved. Tretten omkomne.

«Den sterke sjøvinden ødelegger de norske kvinners skjønnhet»

I siste nummer av Fri Norsk-Ungarsk Forenings Bulletin skriver en viss Sándor Gali at «de norske piker, så lenge de er unge, er vakre, slanke, høye med lysblondt hår. Men dessverre, den sterke sjøvind ødelegger hurtig deres skjønhet, og de blir stygge meget snart.»

De militære styrker vil kunne knuse arbeiderne

– Derfor må jeg nekte militærtjeneste, sier Sigurd Allern.

Norsk holdning til China

Det årvisse spørsmål om det kinesiske problem i FN, dukker opp nu igjen. Det burde være en elementær forutsetning for Chinas representasjon i FN, at man aksepterte Nasjonalist-China i organisasjonen. Det er uvisst hva som følger efter Mao. Det eneste sikre er at kommunist-China ikke fremstår som en nasjon som kan tas alvorlig i det internasjonale samarbeidet.

Samfundets fremtid truet?

Det trekker opp til politisk storm i Det Norske Studentersamfund påny. Opp til behandling kommer et forslag om at alle over 18 år kan bli medlemmer. På konservativt holdt frykter man for at gatens parlament vil rykke inn i Kroa for fullt.

I dag kommer Klabautermannen.

– «Klabautermannen» efter Aksel Sandemoses roman ble en forferdelig kostbar film sier iscenesetteren Henning Carlsen. – Vi fikk jo et så altfor fint vær under opptakene, Danmarkskysten hadde et av sine vindfattigste år, så vi ble liggende utpå da, i det uendelige, og vente på «blæsevær».

Beskjeden demonstrasjon ved Høstutstillingen.

Efterat de kongelige hadde forlatt utstillingen, dukket det opp demonstranter med plakater som gjentok de nu velkjente argumenter om Høstutstillingen som uttrykk for et udemokratisk «kjøp og sal»-system som er med på å gjøre kunsten til redskap for kapitalinteressers smak og behag.