Påfyll

Nyttårsønsker: Riv ned Karl Johan

– Norske kjøpmenn tjener fremmede guder

Formann i Norges Tekstilkjøpmenns forbund Fredrik H. Johansen intervjuet av Maggin.

– Lettvektdressene, utlendingene slår stort på disse? – Man må jo ikke bli sår for det jeg nu uttaler, men disse dressene krøller lett. Enkelte norske bedrifter kjører også sterkt på lettvekt. Er det noe en nordmann forlanger er det en krøllfri dress. Vi bør derfor ikke pøse denne varen ut på markedet. – Moms? – Prisnivået kommer til å forskyve seg, men det vil ikke skje på én dag.

Bedriftslederen har meget til felles med kunstneren

Av professor Arnljot Strømme Svendsen

«The artistic turn of mind» spiller en vesentlig rolle for den skapende næringsdrivende, innovatoren. Professor Joseph Schumpeter kaller denne egenskap creative response, det vil si at bedriftslederen reagerer på en annen måte enn det som ligger innenfor rammen av gjeldende praksis og vane. Det dreier seg om den talentfulle orkesterdirigent.

Skal kanonbåtene brukes til forsyningsskip?

Det panamanske selskap Starboat S.A som kjøpte de fem franskbygde kanonbåtene ble opprettet av generaldirektør Martin Siem for seks uker siden efter henvendelse fra det israelske selskapet Maritime Fruit Carriers Company.

Måneferdenes år.

I videnskapens historie vil 1969 huskes som måneferdenes år. Det materialet som astronauter bragte med seg tilbake til Jorden, representerer de største videnskapelige frukter av den første menneskelige utforskning av et annet himmellegeme.

De elektriske vidunderbilene

Akk, hvor de skrider langsomt frem. De er ikke mer effektive i dag enn for 70 år siden. Frivillig vil det neppe noen gang bli noen virkelig overgang til elektrisk drift. Nu, midt i bilalderen, vil ikke folk gå 70 år tilbake i tiden – til bilens barndom.

Nyttårsønsker: Riv ned Karl Johan

– Å få revet Karl Johan-kvartaler så fort som mulig, er sivilingeniør Thor F u r u h o l m e ns svar på Morgenbladets forespørsel om hva som er hans største ønske for året som kommer.

Gjerdes folk holder vakt

En polititjenestemann med schäferhund har natt til tirsdag patruljert utenfor direktør Martin Siems villa på Slemdal i Oslo.