Morgenbladet for 100 år siden

Lik driver i land og dynamitattentat i Sannergaten

Morgenbladet 14., 16 og 22. september 1917.

Kerenskis dagsbefaling.

Petrograd Telegrambureau meddeler: Den nye øverstkommanderende Kerenski har i dag utstedt en dagsbefaling til hær og flåte: «De vanvittige forsøk på en revolte av den organiserte hær fra den tidligere øverstkommanderende og en håndfuld generalers side har lidt fuldstendig nederlag. De skyldige er stillet for revolusjonær krigsret. Seks måneders frit politisk liv har hos alle fremkaldt den overbevisning at alle uoverlagte og yderliggående krav bare kan medføre en rystelse i staten.»

Rundt havnen.

Ingen dampere fra Staterne har losset i denne uke, en del er dirigert over i annen fart. Java er for tiden blit vor sukkerleverandør og Australien blir i den nærmeste fremtid Nordeuropas korn- og melkammer. Melet er nu sluppet op her i hovedstaden, såvelsom langs Sør- og Vestlandet, og statens «sammalte» blir det eneste i handelen.

Lik og vrakgods driver i land.

Ålesund: Til Lysnæs på Søndmøre er der ilanddrevet liket av en kaptein eller styrmand på et skib som antagelig er sænket. Han hadde en guldring på fingeren med inskriptionen «Din Thora».

Splittelsen blant socialisterne.

Petrograd Telegrambureau meddeler: De minimalistiske, antizimmerwaldske demokratiske socialister opfordrer, for fedrelandets frelse, til at tilintetgjøre alle anarkistiske eller reaktionære planer.

Voldsomt dynamitindbrud.

Beboerne av den øvre del av Grünerløkken blev i natt vækket ved et voldsomt smeld. De tenkte straks på Raufenfels og hans bomber og sprang forfærdede op. Det viste sig, at smeldet skrev sig fra et dynamitattentat i en kjødhandlers butikk i Sannergaten.

Mer fra Morgenbladet for 100 år siden