Aktuelt

Mugg og mysterium

Publisert Sist oppdatert

Vi var ikke klar over hvor vondt alt smaker. Vi visste ikke hvor vanskelig vi har det i butikken, og ved komfyren. Nå vet vi det, etter at responsen på Matkjedeutvalgets rapport kom for dagen. Selve forslagene til å røske opp i matmakten er utmerkede, for det er mangler ved markedsmekanismene, og utvalget derfor noe ensartet, selv om alle som faktisk husker de nedlagte butikkene langs påskeutfartens veier, også husker at det ikke akkurat bugnet av ferskvarer der. Derfor har vi trodd at når det gjelder maten vår så bunner bekymringen egentlig i dyrenes ve og vel, og bekymringen kan gjelde miljøet. Men at menneskene i Norge lider så sterkt som de gir uttrykk for i tv-debattene og i nettets debattfora, det var vi ikke klar over. Her er noen smakebiter:

Prisene er et sjokk. Frukten en skam.

Gerhard, Aftenposten

Savner Lidl som ble skvist ut. Når jeg kommer til utlandet er det en fryd å handle mat.

Bodil, BT

Skal jeg virkelig måtte reise land og strand rundt for å få tak i f.eks akasiehonning?

Mai, NRK

Tine, jeg har sluttet å kjøpe Norvegiaosten. Fy skam dere å selge oss et slikt elendig produkt. Jeg jobber i barnehage og der er det ingen som velger kvitost til brødskiva lenger.

Ragnhild, Aftenposten

Coop har en «bastard», men kvaliteten er «milevis» unna Sætres Cream Cracker.

Arve H, Aftenposten

Sjekk bare kjøttdiskene nedover i Europa – 40 til 60 meter – mens her i landet er det svinekoteletter, nakkekoteletter, pølser og et par varianter av noen fileter.

Terje, TV2

Ta f.eks sjokoladen i norske butikker, det er jo bare de vanlige Freia og Nidar!

Ice, TV2

Hvorfor skal det ikke være mulig å få frossen mais i Norge?

«Meg», NRK

Tidligere var det også peanøtter fra Landlord i hyllen, til ⅔ av prisen til Polly, gode og lite salte.

Tone, NRK

Hvorfor er det så vanskelig å få lettis fra Diplomis? Jeg etterlyser de SMÅ ENPORSJONSBEGRENE.

Johanne, NRK

Hvor er kalvekjøttet, hvor er spegrisen, hvor er ferskt elgkjøtt året rundt?

Anette, NRK

Har det siste året spist utelukkende Arla Hushallsost fra Sverige og den er helt ypperlig til både pålegg, pizza, tacos og alt annet.

Jallajalla, Aftenposten

Det er spesielt i frukt- og grøntdisken man blir deprimert. Jeg irriterer meg grønn.

Øystein, Aftenposten

Det er vårt inderlige ønske at i alle fall våre lesere finner en vei ut av nøden og kan feire påske uten mugg.

HG

Relaterte artikler