Påfyll

Spansk finesse

Publisert Sist oppdatert

Navn: Cepa 21 2014. Område: Ribera del Duero, Spania. Varenummer: 9769901. Pris: 275 kroner.

En venn av meg synes vi drikker for lite spansk vin i Norge. Det er ikke sant, skal vi tro Vinmonopolets salgstall. Nordmenn kjøper mer spansk enn fransk rødvin, og for både rødvin og musserende viner er salget av spanske merker i vekst. Men høyt salg er ingen garanti for at vinen er bra, og jeg synes det er vanskelig å finne godbitene fra Spania. Men ukens dyprøde anbefaling er en godbit. Den kommer fra Ribera del Duero, et område som ligger midt mellom Madrid og Bilbao. Den kommer fra et vinhus etablert for ti år siden av Moro-familien, som har laget vin i området i over 100 år. Råmaterialet er tempranillo-druen, eller tinto de toro, som den kalles lokalt. Vinen har fine, myke tanniner, smaker mørkerøde bær og litt kaffe. Den er kraftig, må luftes i karaffel, og kan gjerne lagres i kjelleren noen år.

Passer til: Kraftige kjøttretter. Testet ut med hjortekarbonader, det var fint.

TG