Aktuelt

«Når vi tar dem, dreper vi dem»

Arven etter Norge, en dokumentarserie fra Afghanistan av Anders Hammer. OBS: Filmen inneholder sterke bilder.

Gjennom syv år brukte Norge én milliard kroner på bistand og 3 000 soldater på å forsøke å skape fred og utvikling i den avsidesliggende provinsen Faryab i Afghanistan. Siden de norske styrkene trakk seg ut i 2012, har det knapt vært nordmenn der. Provinsen er blitt en av Afghanistans farligste, og Taliban kontrollerer store deler av landsbygda.

Dokumentarfilmskaper Anders Hammer bodde i Afghanistan i seks år, og har vært i Faryab hvert år siden 2006. Nå har han dokumentert arven etter den norske krigføringen og det største statsbyggingsprosjektet Norge har deltatt i utenlands noensinne. Serien med kortdokumentarer vises her på morgenbladet.no de neste ukene.

OBS: Filmen inneholder enkelte sterke bilder. 

I neste episode besøker vi fengselet i provinshovedstaden Maimana, som Norge brukte 23 millioner på å bygge opp. Vil du ha varsel når neste film dukker opp? Legg inn din e-postadresse her:

For å sende disse e-postene, lagres din e-postadresse hos vår underleverandør Mailchimp. Du kan når som helst melde deg av listen ved hjelp av lenker i e-postene. Vi verner om dine opplysninger. E-postadressen du oppgir her vil kun bli brukt til å sende oppdateringer om videoserien, og listen vil bli slettet når alle filmene i serien er publisert.

NB: Filmserien er kun tilgjengelig for norske ip-adresser.

Se alle episoder i serien her. Oppdateres fortløpende.

Les også:

 

Mer fra Aktuelt