Ledige stillinger

Stilling ledig

Vikariat, ansvarlig for nyhetsbrev og sosiale medier

Vikariat 10 måneder, 100 prosent stilling

Morgenbladet har en unik plass i den norske avisfloraen, både i kraft av å være en av de eldste avisene, men også fordi vi er en sentral arena for intellektuell debatt og tenkning.

Avisen er i sterk vekst og har i løpet av sin drøyt 200 år lange historie aldri hatt flere lesere enn nå. Vår journalistiske ambisjon er å sette dagsaktuelle hendelser i perspektiv og analysere de vesentligste utviklingstrekkene i vår samtid. Akkurat nå er redaksjonen inne i en særlig spennende fase, der vi utvikler Morgenbladet.no til en ny og annerledes nettavis, som samtidig har samme egenart og kvalitet som papirutgaven.

Stillingen:

Nå søker vi en som vil være med å videreutvikle avisens stemme i sosiale medier og ikke minst Morgenbladets nyhetsbrev. Vi har store ambisjoner for formidling av stoffet vårt i daglige og ukentlige nyhetsbrev og vil satse ekstra på dette feltet i tiden som kommer. Vi ønsker oss en idérik kollega med relevant erfaring og teft for å presentere journalistikk på digitale flater. Du har gode samarbeidsevner, sikker språksans og interesse for Morgenbladets dekningsområder. Erfaring med tekstredigering og nettpublisering er en fordel.

Som sosiale medier- og nyhetsbrevansvarlig inngår du i et engasjert arbeidsfellesskap på desken og vil samarbeide tett med frontsjef, redigerere, fotoavdeling og redaksjonen for øvrig. Noe turnusarbeid må påregnes.

Vi tilbyr:

  • Spennende arbeidsoppgaver i en av landets viktigste mediebedrifter
  • Konkurransedyktige lønnsbetingelser
  • Hyggelige kollegaer og et godt arbeidsmiljø
  • Nye lokaler i Oslo sentrum, kantineordning

Vikariat 100 prosent: Fra medio oktober 2024 til medio august 2025.

Søknadsfrist: 2. juni 2024

Søknad leveres elektronisk, klikk her.

Spørsmål kan rettes til desksjef Tone Velldal (tv@morgenbladet.no) og klubbleder Jo T. Gaare (jtg@morgenbladet.no)

Bokansvarlig

100 prosent fast stilling

I Morgenbladet står litteraturkritikken og -journalistikken sentralt. Vår ambisjon er å være landets viktigste arena for diskusjon av bøker.

Vi søker en ny bokansvarlig som skal ha ansvaret for bokanmeldelsene i avisen. Til denne stillingen hører også egen skriving og vi søker en person med ideer, oppfinnsomhet og kunnskap til å løfte bokseksjonen ytterligere.Bokansvarlig har ansvaret for det daglige arbeidet med bokanmeldelser og andre litteraturkritiske bidrag fra frilansere. Det inkluderer bestilling, redigering og ferdigstilling av tekster i henhold til den løpende avisproduksjonen. Kontakt med Morgenbladets fremragende kritikere er en sentral del av jobben.

Akkurat nå er redaksjonen inne i en særlig spennende fase, der vi utvikler Morgenbladet.no til en ny og annerledes nettavis, som samtidig har samme egenart og kvalitet som papirutgaven. Vi er derfor ekstra nysgjerrig på kandidater som har ideer til hvordan vi kan utvikle litteraturstoffet på nett.

Arbeidsoppgaver:

  • Det daglige arbeidet med avisens bokanmeldelser
  • Koordinering av bidrag fra bokseksjonens frilansere
  • Egen skriving i ulike journalistiske sjangre

Den vi ser etter, har:

  • Svært gode ferdigheter med tekstredigering
  • Skarp analytisk evne og offentlighetsforståelse
  • Solid kunnskap om og erfaring med norsk og internasjonal litteratur

Bokansvarlig rapporterer til avisens kulturredaktør.

Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser, et fremragende arbeidsfellesskap, lyse og moderne lokaler i Oslo sentrum og en kantine av høykvalitet.

Søknadsfrist: 3. juni

Søknad leveres elektronisk, klikk her.

Henvendelser rettes til påtroppende kulturredaktør Bernhard Ellefsen: be@morgenbladet.no