Aktuelt

Alt går kjempefint i Sjømatrådet

Sjømatrådet er en sjelden blomst i norsk statsforvaltning, litt stat (heleid AS) og litt næring (basert på avgift). At Sjømatrådet er viktig, kan illustreres med at fiskeridepartementet i 2013 oppnevnte selveste Marit Solberg, konserndirektør i Marine Harvest og søster til vår statsminister, til styreleder (hun satt til 2015). De siste månedene har det kommet flere nyheter om Sjømatrådet. Riksrevisjonen vil undersøke organet grundig, ifølge Intrafish fordi «de har ikke rapportert så godt på målene sine». I juni ble Sjømatrådet saksøkt av sin tidligere direktør, Terje Martinussen, ifølge Intrafish skal det være snakk om et pengekrav. I 2016 fikk samme mann med seg lønnen på 1,9 millioner kroner for å ta et studieår og lære spansk. Nylig ble Sjømatrådet dømt av klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa) for ulovlig direkte anskaffelse. Det hadde droppet anbudsprosessen ved innkjøp av kommunikasjonstjenester for 4,4 millioner kroner. DN avslørte denne uken at gründeren i byrået som fikk oppdraget, var styrekollega med Sjømatrådets direktør for globale operasjoner, samfunn og kommunikasjon. Sjømatrådets oppgave er å skape god reklame for norsk sjømat. Vi understreker at vi ikke har grunn til å tro at denne oppgaven ikke skjøttes på den beste av alle tenkelige måter.

Mer fra Aktuelt