Aktuelt

Fra skyggene av det vi vet!

Poul Behrendt svarer Oktober forlag.

Som det også fremgår av selve sitatet i Oktobers innsigelse, har jeg aldri skrevet at Linda først fikk lese Om Våren etter boken var utgitt – men derimot at hun mottok den «samtidig med anmelderne» (som normalt mottar en bok et par uker før utgivelsen). Av en opptegnelse i Karl Ove Knausgårds fjerde årstidsbok Om sommeren, datert 1. juni 2016, fremgår det at Boström Knausgård hadde fått lese Om våren «tre uker» tidligere – med en kommentar til lesningen fra hennes side som vitnet om at hun ikke hadde hatt mulighet til å lese bokens manuskript. Om våren kom ut 26. mai 2016, altså to uker senere. Det – og mye mer – fremgår i min bok Fra skyggerne af det vi ved, som kom ut på Rosinante 5. april i år

Poul Behrendt

Litteraturforsker og forfatter

Mer fra Aktuelt