Aktuelt

Ny ansvarlig redaktør i Morgenbladet

Styret i Morgenbladet har i dag ansatt Sun Heidi Sæbø (39) som ny ansvarlig redaktør/adm.dir.

Sæbø ble i august 2019 ansatt som samfunnsredaktør i Morgenbladet og har siden 22. oktober 2019 vært konstituert som midlertidig ansvarlig redaktør og administrerende direktør i avisen.

– Vi hadde flere svært godt kvalifiserte kandidater til stillingen. Det var likevel enkelt å velge Sun Heidi Sæbø. Hun er en analytisk, klok og dyktig leder og en redaktør med solid journalistisk kompetanse.  Sæbø er en tydelig og lyttende leder som er flink med folk, sier styreleder Amund Djuve i Morgenbladet.

Styret har også merket seg den gode utviklingen Morgenbladet har hatt under Sæbøs periode som konstituert sjef både når det gjelder journalistikken, arbeidsmiljø og i arbeidet med å omstille Morgenbladet til å ta en tilsvarende posisjon digitalt som avisen har på papir.

Sun Heidi Sæbø kom til Morgenbladet fra stillingen som utgavesjef i Dagbladets helgemagasin, Magasinet. Tidligere har hun vært nyhetssjef, kveldsredaktør og reportasjeleder i Dagbladet.

Hun har også utgitt tre sakprosabøker.

Sæbø har en variert utdannelse innen journalistikk, kinesisk, sammenliknende politikk, menneskerettigheter og økonomisk geografi fra universiteter både i Norge og Kina.

– Jeg er stolt og glad, slik alle som har fått en viktig oppgave og en tillitserklæring, gjerne er. Men mest av alt kjenner jeg på en jevn lykkefølelse hver dag over å jobbe i en så unik avis som Morgenbladet, sier Sun Heidi Sæbø.

Sæbø tiltrer sin nye stilling umiddelbart.

Mer fra Aktuelt