Kultur

Hvor er Per?

Forrige uke meldte norsk presse at Per Sandberg feiret nyttår på Irans ambassade sammen med 39-åringen som nå er fengslet i Danmark, siktet for å planlegge et attentat mot tre iranske aktivister. Mindre kjent er det at Sandberg også ble sett på åpningen av Film fra Sør-festivalen i Oslo forrige uke, der det vises filmer fra Afrika, Latin-Amerika og Asia. Med baconcrisp i fanget satt Sandberg på reserverte plasser sammen med kjæresten Bahareh Letnes for å se den japanske gullpalmevinneren Shoplifters. At Sandberg var hedersgjest på denne festivalen, som typisk tiltrekker seg venstrevridde kosmopolitter, tolker notisredaksjonen som enda et tegn på at den tidligere Frp-nestlederen er midt i en rik, kaotisk, kulturell forvandling. Hvor ser vi Sandberg neste gang? Som persiskstudent på Blindern? På kurs om matlaging fra Midtøsten? Som skribent i Morgenbladets spalter?

Mer fra Kultur