Film og tv

Er det mulig å lage en fantasy-forløper uten å få kjeft?

Morgenbladets filmpodkast er tilbake.

Hvorfor aksepterer enkelte at drager og magi eksisterer, men ikke melaninrike hobbiter? Fantasy-sjangeren preges av intens fankultur, og når fantasy-klassikere skal filmatiseres, er det mange som har meninger om hvordan det skal gjøres. Er det rom for kunstnerisk frihet, eller må man være tro mot originalverket? De nye forløperne til Game of Thrones og Ringenes herre har vært gjenstand for mange kontroverser, med beskyldninger om alt fra å være for politisk korrekte til å diskriminere irer. en alv i Tolkiens univers være lyshudet og langhåret? Og hvorfor snakker noen irsk og andre engelsk? Ida Pallin Bostadløkken, Ulrik Eriksen, Aksel Kielland og Viviana Vega har sett seriene House of The Dragon og The Lord of the Rings: Rings of Power og diskuterer hvorvidt det finnes regler innenfor fantasysjangeren.

Mer fra Film og tv